18 September 2012

Pirates of the Sandy Beach

Hye followers sekalian. Assalamualaikum, hello, hey ho!

This time its about our trip to Langkawi Island.
Alhamdulillah. Trip kali ini menjadi. And of course, it was a total enjoyment.

The very first day, we went to Jeti Kuala Perlis after we had our light breakfast at 9.30 a.m.
ERM ERM ERM. Things seems to be very smooth but due to the crowd, kitorang terpaksa lah naik feri pukul 1.30p.m.
Yes it was a long wait. Sorry homies! Dan akhirnya sangkut lah pulak dekat Secret Recipe. HAAAA!
Memang belum apa-apa we had spend much on food. Macam biasa. The taste comes first. LOL! =D

Yeah yeah yeah. We sailed off at 2.00 p.m. Semua pakat tidoq. Baguih. =.="
Well, we stayed at the Sandy Beach Resort in Pantai Chenang. Such a peaceful place with pleasant view.
Malam pulaknya, kami shoot off to Pekan Kuah to buy souveniers untuk homies yang lain. Haa~ Kome tunggu je la barangnye iye. ;)

Oh, the next day. Memang awal gila lah bangun. Breakfast di tepi pantai. With the breeze. Ahhh. Damn lepak!
Next up! lompat lompat to several islands. Rasa kagum dengan keindahan ciptaanNya. Subhanallah. =O
The weather was pleasant too! And lucky us to saw white eagle! Helang laut!
Oh, one of the frustration is tak dapat naik cable car. Oh my, pitty us. Punya lah ramainya manusia heyy.
So we head off to Bird Paradise Wildlife Park. Bagi makan to those animals. Berpura-pura jakun. Ye lah, tourists kannnn.

Oh, finally kami menuju ke jetty dan hop into the ferry again.
Dua hari yang sangat enjoyable.

OH OH. kali ni saya lah pengarah projek nya. weehoo. credit to ninie, the KB (kawan baru) yang berjaya jadi gps kami. yeah, dengan peta di tangan dan segala pengalaman yang ada. hihi!

"To explore, be the pirates!" Redah dengan berani. Thats the fun in the challenge! =)

Nah gambor2 nye ye.

Macam biasa, mesti ada gambar pelik pelik. =P

Berendam bersama, ketawa bersama. =D
Bila dah bosan kemain

See the crowd?

Benda ni rare, takde kat Muadzam okeh!

:P

Akak Photographer kita

Macam biasa. Ni balasannya. kahkah

Bila penat berjalan. 

The Portable GPS

Lagi lagi gambar pelik. =.="

Oh, meatballs tu yang sexy tu!

Jangan silap, ni bukan PSY! hihi.

So buddies! thanks for the trip! Mintak maaf mintak ampun andai ada yang kurang sepanjang trip kita ni. =)
Adios! jumpa lagi bulan November ni!

2 comments:

  1. awesome!!!. tetibe rase nak buat entry jugak. da lame x menaip. wuhuuu...

    ReplyDelete